Vláda plánuje sprísniť legislatívu v oblasti strelných zbraní

NETKY.SK • 31 Máj 2022, 07:17 • 2 min
Vláda plánuje sprísniť legislatívu v oblasti strelných zbraní

TORONTO – Vláda kanadského premiéra Justina Trudeaua v pondelok predstavila návrh legislatívy, ktorá by na celom území krajiny zmrazila dovoz, nákup či predaj ručných strelných zbraní. TASR správu prevzala z agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Tento zákon by podľa vlády umožňoval odobrať oprávnenie na držanie zbrane ľuďom, ktorí sa dopustili domáceho násilia či trestného činu obťažovania. Vláda takisto proti pašovaniu a obchodovaniu so zbraňami plánuje bojovať zvýšením trestov, poskytnutím väčšieho množstva nástrojom na vyšetrovanie zločinov spáchaných strelnými zbraňami a posilnením opatrení na hraniciach.

 

img

 

Zákon takisto dá súdom právomoc odobrať zbrane ľuďom, ktorí by na základe posudku mohli byť nebezpeční pre seba alebo svoje okolie. Trudeau už dlhšie plánoval zaviesť prísnejšie zákony v oblasti strelných zbraní, píše AP. Návrh nového zákona však vláda predstavila po dvoch tragických udalostiach zahŕňajúcich streľbu, ktoré sa tento mesiac odohrali v USA.

 

img

 

Na základnej škole v meste Uvalde v americkom štáte Texas 18-ročný páchateľ minulý týždeň usmrtil 19 žiakov a 2 učiteľky. Ďalší 18-ročný páchateľ 14. mája v Buffale v štáte New York zastrelil desiatich Afroameričanov.

 

Možno vás zaujme: Polícia zastavila vodiča pod vplyvom a s doživotným zákazom šoférovania



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona