Prestup Bukatu do Piastu Gliwice stále nie je doriešený

NETKY.SK • 4 November 2015, 17:27 • 2 min
Prestup Bukatu do Piastu Gliwice stále nie je doriešený

GLIWICE - Mladý slovenský futbalový stredopoliar Martin Bukata stále nie je hráčom poľského klubu Piast Gliwice. Viaceré tamojšie médiá informovali o tom, že transfer 22-ročného Košičana do tímu aktuálneho lídra Ekstraklasy zatiaľ nezrealizovali.

slovakia

left justify in out

"Čakáme na rozhodnutie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a potvrdenie o tom, že Martin Bukata s nami môže podpísať kontrakt," vyhlásil tlačový hovorca Piastu Maciej Smolewski pre portál sportowefakty.wp.pl.


Bukata chcel podpísať zmluvu s Gliwicami už pred dvoma mesiacmi. Musel sa však vrátiť do materského klubu FC VSS Košice a počkať, kým mu posledný októbrový deň vyprší platnosť kontraktu.


"Proti Lokomotíve Košice to bol pravdepodobne môj posledný zápas za VSS. Uvidí sa v najbližších dňoch. Som rád, že som skóroval a pomohol mužstvu. Od 1. novembra 2015 som voľný hráč a môžem odísť. Vypršala mi totiž výpovedná lehota. Určite som nechcel odísť takto, ale nebola iná možnosť. Snažil som sa, čakal som, no stále som len čakal. Chlapcom prajem veľa šťastia, úspechov, budem ich sledovať a držať im palce. Touto cestou sa chcem poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí aj teraz proti Lokomotíve utvorili skvelú atmosféru," uviedol pre portál profutbal.sk Bukata, ktorý smeruje za svojím bývalým koučom z Košíc Radoslavom Látalom.


"Tréner Piastu Látal sa ma pýtal, kedy môžem začať trénovať s tímom. Verím, že ma potrebuje a čaká na mňa. Myslím si, že Piast nie je náhodou na prvom mieste v Ekstraklase. O to viac sa teším a už teraz nemôžem dočkať vystúpení v novom klube," cituje Bukatove slová poľský denník Przeglad Sportowy.
"Môže to byť dobrá investícia. Poznám ho dobre z čias, keď som pracoval v Košiciach. Bol dokonca v reprezentácii do 21 rokov. Je to hráč, ktorý sa ešte bude rozvíjať, ale už teraz sa môže uchádzať o miesto v základnej zostave. Viem, že sa oňho veľmi zaujímala aj Cracovia Krakov. Martin môže hrať v strede zálohy, ale taktiež na oboch krajoch. Presne takých hráčov potrebujeme," vyhlásil 45-ročný Radoslav Látal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies