Regionálna nadácia rozdelila 16 000 eur na projekty v Prešovskom kraji

NETKY.SK • 1 December 2017, 09:46 • 2 min
Regionálna nadácia rozdelila 16 000 eur na projekty v Prešovskom kraji

PREŠOV - Šesť neziskových organizácií z Prešovského kraja zameraných na cestovný ruch uspelo v grantovom programe Šariš ľuďom. Rozdelia si dovedna 16 000 eur.

slovakia

left justify in out

O finančnú podporu sa uchádzalo 20 žiadateľov. Pätnásty ročník výberu bol orientovaný na projekty, ktoré podporujú rozvoj cestovného ruchu a pomáhajú revitalizovať pamiatky, krásy alebo iné symboly Prešovského kraja. Grantový program organizuje Komunitná nadácia Veľký Šariš s finančnou podporou miestneho pivovaru.

 

"Projekty mali veľmi vysokú úroveň a bol problém vybrať naozaj tie najlepšie. Nekončí to tým, že oceníme nejaký projekt a nevieme, čo sa deje. Na väčšinu projektov, keď sa začínajú, alebo keď sú spustené do života, sa ideme pozrieť. Myslím si, že ľudia to veľmi oceňujú, pretože väčšina týchto projektov zanecháva nejakú stopu v tomto regióne," povedal manažér pivovaru Ján Čerkala.

 

Vybraté projekty sú zamerané na obnovu bašty Alžbetka na Hrade Šariš, kam pôjde najväčšia časť dotácie - 5 500 eur, tiež na podporu Prešovského hradného maratónu (2 440 eur), spojenie regiónov Spiš a Šariš turistickou trasou (1 500 eur) či na  dobudovanie náučného Brezovského turistického chodníka (800 eur). Naplánované je aj obstaranie píšťal registra pre prešovský Svätomikulášsky organ (3 800 eur) a podpora Kláštorného dňa v Červenom Kláštore (1 960 eur).

 

"Teší nás, že môžeme byť súčasťou programu, ktorý podporuje projekty s ambíciou zlepšovať život v našom kraji. Aj účasť na tomto ročníku je pre nás jasným signálom, že stále sú medzi nami inšpiratívni ľudia, ktorí chcú urobiť niečo nielen pre seba, ale aj prešovský región," uviedla Štefánia Lenzová, správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš.

 

Víťazné projekty vybrala komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov pivovaru, členov Správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies