Prešlo už desať týždňov, štát SPP stále nekúpil!

NETKY.SK • 21 November 2013, 09:04 • 2 min
Prešlo už desať týždňov, štát SPP stále nekúpil!

BRATISLAVA - Odvtedy, čo premiér Robert Fico s pompou oznámil, že štát bude výhradným vlastníkom obchodnej časti SPP, ubehlo desať týždňov, uvádza denník SME.

slovakia

left justify in out

V článku s názvom "Vláda rozhodla, ale štát stále nekúpil SPP", denník ďalej píše, že obchod, v ktorom mal štát od česko-slovenskej skupiny EPH za 60 miliónov eur získať chýbajúcich 49 percent akcií firmy, sa stále neuskutočnil. Nie je jasné, či sa to udeje do konca roka, podľa zdrojov zvnútra firmy môže obchod dokonca stroskotať. Plynárne pritom v októbri ani nepodávali regulačnému úradu návrh na rast ceny, pretože predpokladali, že v roku 2014 už budú štátne.

Šesť týždňov pred koncom roka vysvetľuje hovorca EPH Daniel Častvaj, že presný termín dokončenia transakcie nie je nikde stanovený. Vládne uznesenie len hovorí, že do konca roka sa má z firmy oddeliť kupovaná časť. Keď sa denník pýtal vysokopostavených ľudí z SPP, či stále platí, že štát plynárne kupuje, nebolo to také jasné, ako v minulosti avizoval premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies