Prepad výroby v dôsledku krízy spoločnosť Tatramat už prekonala

NETKY.SK • 19 Júl 2010, 11:46 • 2 min
Prepad výroby v dôsledku krízy spoločnosť Tatramat už prekonala

Prepad výroby v dôsledku krízy spoločnosť Tatramat už prekonala

slovakia

left justify in out

Situácia v popradskom závode Tatramat - ohrievače vody, s.r.o., sa od začiatku nového roka stabilizovala. Spoločnosť zaznamenala mierny nárast výroby, ktorý by sa mal do konca roka ešte zvýšiť. Napriek tomu však zatiaľ vedenie neplánuje prijímať nových zamestnancov.
      "Prepad v dôsledku krízy by už mal byť za nami, pomaly sa snažíme investovať do inovácie a rozširovania výroby," konštatoval konateľ spoločnosti Peter Štrbian. Konkretizoval, že na konci roka plánujú vymeniť vypaľovaciu pec. Nová by mala podľa odhadov stáť viac ako 1 milión eur. Okrem toho sa momentálne rozširuje výroba tepelných čerpadiel o nové typy. "Ide o investíciu vo výške cca 500.000 eur," informoval Štrbian.
      Spoločnosť tiež vyvíja nové čerpadlo a do prevádzky bola uvedená aj nová výrobná linka na výrobu plášťov pre stacionárne zásobníky vody. Novinkou je plánovaný predaj solárnych setov. "Pôjde o kombináciu kvalitných nemeckých kolektorov, ktorých výrobca taktiež patrí do skupiny Stiebel Eltron so solárnymi ohrievačmi vody našej značky," vysvetlil konateľ. Dodal, že popradská fabrika momentálne začína vyrábať nové typy 300, 400 a 500 jednozásobníkov vody. Tie budú súčasťou tepelných čerpadiel a solárnych systémov.
      Spoločnosť Tatramat má pod Tatrami bohatú, viac ako 160-ročnú tradíciu vo výrobe strojárskeho spotrebného tovaru. Sortimentová skladba pozostáva z elektrických ohrievačov vody, kombinovaných ohrievačov, plynových ohrievačov, ohrievače s nepriamym ohrevom a solárne ohrievače. Pôsobí na celosvetovom trhu, najväčší podiel však má v európskych krajinách ako Česko, Holandsko, Nemecko, či Maďarsko. V popradskej fabrike momentálne pracuje približne 250 zamestnancov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies