Premiérka Radičová avizovala odvolanie šéfa Sociálnej poisťovne

NETKY.SK • 29 Júl 2010, 07:53 • 2 min
Premiérka Radičová avizovala odvolanie šéfa Sociálnej poisťovne

Premiérka Radičová avizovala odvolanie šéfa Sociálnej poisťovne

slovakia

left justify in out

Premiérka Iveta Radičová po dnešnom rokovaní vlády avizovala odvolanie šéfa Sociálnej poisťovne (SP) Dušana Muňka. "Pokiaľ budú preukázateľné porušenia a neplnenie úloh, určite bude návrh na odvolanie," konštatovala.
Dodala, že zákonne sú možné iba dva postupy. "Prvý je dobrovoľný odchod z funkcie a druhý je v prípade, a to bez ohľadu na to o akej osobe hovoríme, že má vážne porušenia pracovnej disciplíny alebo výkonu svojej funkcie, ktoré sú dôvodom na odvolanie z funkcie," vysvetlila.
Minister práce Jozef Mihál pritom 21. júla tohto roka uviedol, že dáva Muňkovi na odchod zo svojej funkcie týždeň, ktorý práve dnes vypršal. V opačnom prípade sa ho chystal dnes na rokovaní vlády odvolať, neurobil tak však. Do SP poslal kontroly, ich priebeh zatiaľ komentovať nechce.
Odvolať šéfa SP nie je jednoduché. Vláda totiž na to nemá priamy dosah, môže tak urobiť iba správna rada poisťovne v troch prípadoch. Ide o situácie, keď je generálny riaditeľ odsúdený za trestný čin, vykonáva inú zárobkovú činnosť, alebo neplní svoje úlohy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies