Premiéri V4, Nemecka, Rakúska a Ukrajiny oslávia 20. výročie zoskupenia

NETKY.SK • 26 Január 2011, 12:13 • 2 min
Premiéri V4, Nemecka, Rakúska a Ukrajiny oslávia 20. výročie zoskupenia

Premiéri V4, Nemecka, Rakúska a Ukrajiny oslávia 20. výročie zoskupenia

slovakia

left justify in out

img

Premiéri Vyšehradskej štvorky, Nemecka, Rakúska a Ukrajiny sa v utorok 15. februára zúčastnia na rozšírenom summite zoskupenia. Do Bratislavy ich pri príležitosti 20. výročia vzniku V4 pozvala šéfka slovenskej exekutívy Iveta Radičová. Návrh na jeho uskutočnenie dnes schválila vláda SR.
      V prvej časti programu sa uskutoční stretnutie vo formáte lídrov vlád Ivety Radičovej, Viktora Orbána (Maďarsko), Petra Nečasa (Česko) a Donalda Tuska (Poľsko). Prerokovať majú aktuálne otázky regionálnej vyšehradskej spolupráce a vybrané témy európskej agendy. Rovnako sa budú venovať aktualizácii postupu V4 v ďalšej etape jej činnosti.
      Druhé zasadnutie bude rozšírené o spolkových kancelárov Angelu Merkelovú (Nemecko), Wernera Faymanna (Rakúsko) a ukrajinského predsedu vlády Mykolu Azarova. V rámci diskusie sa budú venovať energetickej bezpečnosti, otázkam európskej susedskej politiky a výmene skúseností z regionálnej spolupráce medzi V4 a Nemeckom, Rakúskom a Ukrajinou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies