Premiéri európskej 27-čky sa v sobotu stretnú v Ríme pri podpise Rímskej deklarácie

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 11:44 • 2 min
Premiéri európskej 27-čky sa v sobotu stretnú v Ríme pri podpise Rímskej deklarácie

BRATISLAVA – Neformálne zasadnutie premiérov európskej dvadsaťsedmičky v Ríme bude z obsahového hľadiska predstavovať zavŕšenie procesu reflexie o budúcnosti EÚ, ktorý odštartoval Bratislavským samitom.

slovakia

left justify in out

Výstupom summitu, na ktorom premiéri a prezidenti budú oslavovať 60. výročie podpisu Rímskych zmlúv, bude Rímska deklarácia. Slovensko v sobotu v Ríme bude zastupovať predseda vlády Robert Fico. Návrh delegácie dnes schválila vláda.

Rímsky summit je súčasťou širšej diskusie o budúcnosti EÚ, ktorá nabrala na význame po rozhodnutí Spojeného kráľovstva vystúpiť z EÚ. Bude možnosťou vyzdvihnúť doterajšie úspechy projektu európskej integrácie, ale najmä diskutovať o budúcom smerovaní EÚ.

 

„Aj v kontexte dynamického diania v celosvetovom meradle by mali lídri načrtnúť politickú víziu pre EÚ na najbližšie roky. S cieľom ovplyvniť konečnú podobu Rímskej deklarácie bol pripravený spoločný príspevok krajín Visegrádskej štvorky,“ píše sa v predkladacej správe.

Rímsky summit tiež nadviaže na diskusiu o elementoch Rímskej deklarácie, ktorá prebehla počas neformálneho stretnutia lídrov EÚ27 10. marca.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies