Premiér Robert Fico má zdravotné problémy: Dnešné rokovanie koaličnej rady zrušili

NETKY.SK • 11 August 2017, 10:32 • 2 min
Premiér Robert Fico má zdravotné problémy: Dnešné rokovanie koaličnej rady zrušili

BRATISLAVA - Rokovanie dnešnej koaličnej rady je zrušené pre zdravotné problémy premiéra Roberta Fica.

slovakia

left justify in out

Predseda vlády SR Robert Fico sa dnes v priestoroch NR SR, Nám. A. Dubčeka 1 v Bratislave zo zdravotných dôvodov nezúčastní na rokovaní koaličnej rady.

 

Koaličná rada mala zasadať pre krízu vo vláde, ktorú vyvolalo vypovedanie Koaličnej zmluvy predsedom SNS Andrejom Dankom.

 

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár pre médiá uviedol že ho správa zastihla na ceste do parlamentu. Vyhlásil, že náhradný termín zatiaľ nie je.

 

Prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška želá premiérovi skoré uzdravenie. "Aby bol v takej kondícii, aby mohol pokračovať," povedal v reakcii na informáciu o zdravotnom stave premiéra a zrušení rokovania koaličnej rady. Poznamenal, že na rokovanie o dodatku k súčasnej koaličnej zmluve je ešte čas do 1. septembra. "Počkáme," podotkol. Dovtedy platí podľa Pašku súčasný stav. Dodatok má podľa neho určiť nové formy fungovania koalície. Paška opätovne potvrdil požiadavky SNS. "Našu pozíciu a to, čo sme chceli riešiť na koaličnej rade, sme zverejnili," doplnil.

 

Koaliční partneri si mali dnes na rokovaní v Národnej rade SR vypočuť od predsedu SNS Andreja Danka požiadavky národniarov v súvislosti s riešením koaličnej krízy. SNS chce zmeniť koaličnú zmluvu a dostať do nej viaceré svoje priority, ako 13. plat, zavedenie štátnych aeroliniek, podporu kúpeľníctva, ale aj to, aby sa ministri nevyjadrovali k práci kolegov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies