Premiér Fico poslal sústrastný telegram V. Putinovi

NETKY.SK • 25 December 2016, 22:24 • 2 min
Premiér Fico poslal sústrastný telegram V. Putinovi

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) zaslal v súvislosti s leteckým nešťastím v Soči sústrastný telegram ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Vo svojom mene i celej vlády vyjadril hlbokú a úprimnú sústrasť pozostalým obetí i ruskému ľudu.

slovakia

left justify in out

"S hlbokým zármutkom som prijal správu o tragédii lietadla v ruskom Soči, na palube ktorého cestovala takmer stovka ľudí, medzi inými aj členovia legendárneho súboru Alexandrovovci. Vyjadrujem nesmiernu ľútosť nad každou ľudskou obeťou," uviedol premiér.

 

Fico poznal umeleckú činnosť Alexandrovovcov, ktorí pravidelne hosťovali aj na Slovensku, osobne. "Je veľkou stratou pre ruskú kultúru, že prichádza o mnohých členov tohto významného umeleckého súboru, ktorý je už dlhé roky veľvyslancom ruskej kultúry a jednou z jej vlajkových lodí. Je mi to veľmi ľúto," doplnil Fico.

 

Pád ruského lietadla do vôd Čierneho mora dnes nadránom si vyžiadal 92 obetí. Podľa údajov ruského ministerstva obrany sa v lietadle nachádzalo 84 cestujúcich a osemčlenná posádka. Prevažnú časť pasažierov tvorili členovia súboru Alexandrovovci. Spolu s nimi leteli do Sýrie deviati reportéri z troch ruských televíznych staníc.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies