Premiér Fico nevidí dôvod na zmeny v minimálnom dôchodku

NETKY.SK • 25 Jún 2015, 13:22 • 2 min
Premiér Fico nevidí dôvod na zmeny v minimálnom dôchodku

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico (Smer-SD) nevidí dôvod za zrušenie alebo zmeny zákona o minimálnom dôchodku.

slovakia

left justify in out

"Sme presvedčení, že spĺňa všetky kritériá Ústavy SR," uviedol dnes po vystúpení na sneme Jednoty dôchodcov na Slovensku v reakcii na plány opozície napadnúť právnu normu na Ústavnom súde (ÚS) SR. Ako poznamenal, psy štekajú, ale karavána ide ďalej.

 

"Chápem túto politickú hru, ktorú spustila opozícia. Už pán prezident sa pokúsil tento zákon zastaviť vetom v Národnej rade, ale solídna väčšina tento zákon pokojne schválila, takže my pokojne spávame," konštatoval Fico. Ako poznamenal, opozícia už napadla na Ústavnom súde SR neúspešne viacero vecí.

 

Opozícia začala dnes zbierať podpisy poslancov NR SR potrebné na podanie podnetu na ÚS SR, aby preskúmal zákon o minimálnom dôchodku. Už v tento prvý deň sa jej pritom podarilo zozbierať dostatočný počet, má 49 podpisov.

 

Zákon o minimálnom dôchodku má začať platiť od 1. júla tohto roka. Opozícii v ňom prekážajú ustanovenia, na základe ktorých sa minimálny dôchodok kráti tým dôchodcom, ktorí si sporili v druhom dôchodkovom pilieri. Podľa opozičných poslancov je takýto prístup zo strany štátu diskriminačný. Preto chcú, aby Ústavný súd SR posúdil, či sú, alebo nie sú tieto body zákona v rozpore s Ústavou SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies