Premávku v Bratislave dnes obmedzí beh i zhromaždenie

NETKY.SK • 15 Apríl 2018, 12:13 • 2 min
Premávku v Bratislave dnes obmedzí beh i zhromaždenie

BRATISLAVA – Národný beh Devín - Bratislava i zhromaždenie Za slušné Slovensko v hlavnom meste Bratislave si dnes vyžiadajú dočasné zmeny v doprave.

slovakia

left justify in out

Dnes bude zmena v jazdách MHD pre beh približne do 13:00. Dopravný podnik Bratislava (DPB) o tom informuje na svojej oficiálnej webovej stránke. Týka sa to električkových liniek č. 4 a 8 a autobusových liniek č. 29, 30, 37, 32, 39, 50 a 70.

Električková linka č. 4 bude premávať medzi zastávkami Kamenné námestie (Špitálska ulica) a Kráľovské údolie (Nábr. arm. gen. L. Svobodu) obojsmerne cez Námestie SNP, Kapucínsku a tunel. Linka č. 8 cestujúcich odvezie v smere do mesta od zastávky Blumentál cez Špitálsku a Námestie SNP. Od zastávky Námestie SNP bude do Ružinova premávať po stálej trase. Podrobný prehľad premávky autobusov nájdu záujemcovia na oficiálnej webovej stránke DPB.

Organizátormi Národného behu Devín – Bratislava sú Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy (STaRZ) a Hlavné mesto SR Bratislava. Štart bežcov je spod Hradu Devín a cieľ na Rázusovom nábreží. Vyhlasovanie výsledkov bude na Hviezdoslavovom námestí. Organizátori očakávajú účasť viac ako 6 000 bežcov, medzi ktorými pobeží tento rok aj primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Informovala o tom hovorkyňa hlavného mesta SR Bratislavy Zuzana Onufer.

Polícia upozorňuje aj na obmedzenia v doprave aj počas dnešného zhromaždenia Za slušné Slovensko. Ako informovali agentúru SITA, od približne 15:00 do ukončenia podujatia bude obmedzená doprava na Námestí SNP, Šafárikovom námestí, Štúrovej ulici i v priľahlých uliciach Starého Mesta. Ide napríklad o ulice Tobrucká, Dobrovičova, Talerova, Grösslingová, Jesenského a Dunajská. Týka sa to aj Kamenného námestia, Špitálskej ulice, Klobučníckej, Uršulínskej, Medenej ulice a Hurbanovho námestia. Informácie dnes poskytla bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. DPB uvádza, že v nedeľu pre zhromaždenie od 16:00 vylúčia premávku električiek 1, 3, 4, 6, 7, 8 a 9 v úseku Šafárikovo námestie - Štúrova - Jesenského - Námestie SNP a Špitálska. Podrobný prehľad premávky týchto električiek nájdu záujemcovia na oficiálnej webovej stránke DPB.

Zhromaždenia Za slušné Slovensko budú dnes na východnom Slovensku v Humennom a na západe krajiny v Bratislave. Organizátori pripomínajú, že od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynulo už takmer šesť týždňov. „Napriek prísľubom politikov o systémových zmenách a vyvodení personálnej zodpovednosti nenastali, najmä v rezorte vnútra, žiadne reálne zmeny,“ uvádzajú. Zhromaždenie Za slušné Slovensko bude v nedeľu o 16:00 na Nám. SNP v Bratislave.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies