Predstaviteľov Human Rights Watch odmietli pustiť do Egypta

NETKY.SK • 11 August 2014, 10:37 • 2 min
Predstaviteľov Human Rights Watch odmietli pustiť do Egypta

KÁHIRA - Výkonnému riaditeľovi ľudskoprávnej organizácie Human Rights Watch (HRW) a ďalšej členke vedenia HRW odmietli egyptské úrady povoliť vstup na územie Egypta po tom, ako ich 12 hodín zadržiavali na letisku v Káhire.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters.
      

Kenneth Roth a Sarah Leah Whitsonová prileteli do Káhiry, aby sa tam v utorok zúčastnili na prezentácii správy HRW o masových vraždách demonštrantov egyptskými bezpečnostnými silami, ku ktorým podľa HRW dochádzalo vlani po zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího.
      

Whitsonová dnes na Twitteri uviedla, že ju na 12 hodín zadržali a potom ju z "bezpečnostných dôvodov" deportovali.
      

Jeden z hlavných autorov správy HRW o masových vraždách, Omar Shakir, pre agentúru Reuters potvrdil, že Rothovi a Whitsonovej úrady odmietli vydať povolenie na vstup do Egypta a po pristátí v Káhire ich od nedele večera zadržiavali na káhirskom letisku. Podľa Shakira obaja v priebehu niekoľkých hodín z Káhiry odletia.
      

Predstavitelia egyptskej vlády sa k incidentu bezprostredne nevyjadrili.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies