Predsedom poroty na MFF Berlinale bude Paul Verhoeven

NETKY.SK • 9 December 2016, 15:23 • 2 min
Predsedom poroty na MFF Berlinale bude Paul Verhoeven

BERLÍN - Holandský režisér, scenárista a producent Paul Verhoeven bude predsedom poroty počas 67. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Berlinale.

slovakia

left justify in out

"V Paulovi Verhoevenovi, ako predsedovi poroty, máme filmára, ktorý pracoval so širokou paletou žánrov v Európe a Hollywoode. Jeho kreatívna a mnohotvárna odvaha a ochota experimentovať sa odrážajú v jeho tvorbe," vyjadril sa v stanovisku riaditeľ festivalu Dieter Kosslick. Berlinale sa uskutoční v dňoch 9. až 19. februára.


Paul Verhoeven sa kinematografii začal venovať koncom 60. rokov minulého storočia. Snímku Turecký med, ktorú režíroval, v roku 1974 nominovali na Oscara v kategórii cudzojazyčných filmov. Kariéru v Hollywoode mu zaistil medzinárodný úspech filmu Oranžský vojak (1977). V holandsko-americkej koprodukcii režíroval v roku 1985 historickú drámu Krutosť a láska a neskôr oceňované sci-fi trilery RoboCop (1987) a Total Recall (1990), po ktorých nasledoval erotický triler Základný inštinkt (1992). Jeho snímka Showgirls (1995) si však vyslúžila sedem Zlatých malín, pričom ôsmu jej udelili v roku 2000 ako najhoršiemu filmu desaťročia. Medzi jeho ďalšie filmy patria napríklad tiež Vesmírna pechota (1997), Muž bez tieňa (2000) alebo Čierna kniha (2006).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies