Predseda vlády rokoval o európskych prioritách s veľvyslancami EÚ

NETKY.SK • 14 Máj 2018, 14:53 • 2 min
Predseda vlády rokoval o európskych prioritách s veľvyslancami EÚ

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Peter Pellegrini sa dnes na Úrade vlády SR stretol s veľvyslancami členských krajín Európskej únie, s ktorými diskutoval o aktuálnych vnútropolitických a zahraničnopolitických témach.

slovakia

left justify in out

Premiér na stretnutí opätovne uistil o proeurópskej orientácii Slovenska, čo sa prejaví aj v nadchádzajúcom predsedníctve Slovenskej republiky vo Vyšehradskom zoskupení. Veľvyslanci sa v diskusii zamerali na otázky týkajúce sa rozpočtu Únie na nadchádzajúce obdobie, migráciu, ale aj rozširovanie EÚ o krajiny západného Balkánu.

Premiér tiež potvrdil, že prioritou jeho vlády je zlepšovanie životných podmienok občanov Slovenska a približovanie sa k priemeru európskych štátov. Pravidlá Európskej únie pri kreovaní rozpočtu na nadchádzajúce obdobie by mali byť definované jednoznačne a rovnako pre všetkých členov Únie na základe ich vlastných potrieb a priorít. Predseda vlády zároveň potvrdil podporu Slovenskej republiky pre vstup kandidátskych krajín do Európskej únie a schengenského priestoru v prípade, že budú z ich strany splnené všetky kritéria.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies