Predseda Jobbiku vyzval Orbána na diskusiu k referendu

NETKY.SK • 23 September 2016, 13:43 • 2 min
Predseda Jobbiku vyzval Orbána na diskusiu k referendu

BUDAPEŠŤ- Predseda maďarskej ultrapravicovej opozičnej strany Jobbik dnes vyzval na verejnú diskusiu k októbrovému referendu o migračných kvótach predsedu vlády Viktora Orbána a šéfa opozičných socialistov Gyulu Molnára.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI Vona na tlačovej konferencii v Budapešti navrhol, aby sa diskusia uskutočnila do piatka budúceho týždňa.

 

"V civilizovaných krajinách je bežné, že pred takouto významnou udalosťou šéfovia strán verejne diskutujú. Orbán sa verejnej politickej diskusii vyhýba od roku 2006, preto po desiatich rokoch by bolo vhodné, ak by svoje postoje prezentoval aj na takomto fóre," argumentoval predseda Jobbiku.

 

Podľa Vonu v Maďarsku vládne v súvislosti s plebiscitom atmosféra strachu a zastrašovania. Viacerí sa totiž obávajú, čo sa stane, ak neodmietnu migračné kvóty, ako si to vláda želá.

 

Súčasne však zopakoval postoj Jobbiku, podľa ktorého Maďarsko musí kvóty odmietnuť, pretože v ňom nie je miesto pre multikulturalizmus. Ľudové hlasovanie podľa Vonu nie je dobrým prostriedkom, pretože v prípade neúspechu bude mať Brusel v rukách tromf, že Maďarsko v právnom zmysle neodmietlo prerozdeľovanie utečencov. Vláda mala radšej navrhnúť zmenu ústavy, domnieva sa predseda ultrapravičiarov.

 

Referendum s otázkou "Ste za to, aby EÚ mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?" sa bude konať v nedeľu 2. októbra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies