Predražené tendre sú hypotetické nezmysly, Figeľ je detektív Babočka

NETKY.SK • 16 September 2010, 07:17 • 2 min
Predražené tendre sú hypotetické nezmysly, Figeľ je detektív Babočka

Predražené tendre sú hypotetické nezmysly, Figeľ je detektív Babočka

slovakia

left justify in out

img

Predražené tendre v štátnych železničných spoločnostiach za bývalej vlády, o ktorých dnes informoval minister dopravy Ján Figeľ (KDH), sú iba hypotetickým nezmyslom. Vyhlásil to jeho predchodca na ministerskom kresle Ľubomír Vážny (Smer-SD) s tým, že Figeľa označil za detektíva Babočku.
"Pripadá mi to tak, že na tento post bol daný neukončený patológ v kombinácii s detektívom Babočkom, pretože namiesto toho, aby rozvíjal obrovské investície, ktoré sú hybnou silou slovenského hospodárstva, sa tu vybíja v 100-wattových žiarovkách alebo nejakom koberci," konštatoval dnes pre médiá Vážny.
Ako však podotkol, ak sa preukáže predraženosť pri obstarávaní tovarov a služieb, nesie za to politickú zodpovednosť. Najprv sa však musia urobiť seriózne porovnávania. "Rezort dopravy robí 7000 až 8000 obstarávaní ročne, to znamená, sú to desiatky tisíc zmlúv, ktoré ja nemám šancu a ani on nebude mať šancu nejako monitorovať," dodal.
Podľa Vážneho, ak začne súčasné vedenie rezortu a vláda konať, tak sa môžu ceny za bývalej vlády dokonca preukázať ako "prelacnené". "Najprv nech urobia, nech nerobia hypotézu, ale najprv nech stavajú, a vtedy sa uvidí, za koľko stavali oni a za koľko sme stavali my. Najprv nech objednajú, a vtedy sa uvidí, za koľko objednali oni a za koľko sme objednali my, ale takéto z prsta vycmúľane analýzy sú pre mňa nezmyslom," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies