Predaj komerčných vozidiel v EÚ v júni vzrástol medziročne o 13,2 %

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 11:51 • 2 min
Predaj komerčných vozidiel v EÚ v júni vzrástol medziročne o 13,2 %

Predaj komerčných vozidiel v EÚ v júni vzrástol medziročne o 13,2 %

slovakia

left justify in out

Predaj komerčných vozidiel v Európskej únii v júni tohto roka vzrástol medziročne o 13,2 %. Vyplýva to z najnovších údajov asociácie európskych výrobcov automobilov ACEA, podľa ktorej k nárastu odbytu došlo vo všetkých segmentoch trhu vďaka zotavovaniu ekonomiky.
      Predaj nákladných vozidiel a dodávok sa totiž počas hospodárskej krízy prudko prepadol, keďže firmy v rámci znižovania nákladov šetrili aj na obnove vozidlového parku. Dnes sú však už automobilky optimistickejšie a mnohé z nich, napríklad nemecký Dailmler či švédske Volvo, hlásia vyšší ako očakávaný odbyt v 2. štvrťroku 2010.
      Z údajov ACER ďalej vyplýva, že predaj dodávok sa v júni zvýšil medziročne o 12,9 %, odbyt ťažkých nákladných vozidiel vyskočil o 17,3 %, počet zaregistrovaných nákladných áut nad 3,5 tony vzrástol o 16,6 % a predaj autobusov stúpol o 4,9 %.
      Za prvých 6 mesiacov 2010 sa predaj všetkých komerčných vozidiel v celej únii zvýšil medziročne o 4,3 %. Motorom tohto rastu bol najmä odbyt dodávok, ktorý za celý 1. polrok stúpol o 8 %.
      Celkovo úrady v EÚ zaregistrovali v období od začiatku januára do konca júna 887.862 nových komerčných vozidiel.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies