Pred odchodom na dovolenku si nezabudnite zabezpečiť byt

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 09:33 • 2 min
Pred odchodom na dovolenku si nezabudnite zabezpečiť byt

BRATISLAVA - Každý, kto odchádza na dlhší čas mimo svojho domova, a to najmä v období dovoleniek, by nemal zabúdať na základné bezpečnostné opatrenia. Poistenie bytu či domu by preto malo byť samozrejmosť.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na začínajúcu dovolenkovú sezónu chceme upozorniť na možné riziká súvisiace s opustením svojho bydliska na kratší či dlhší čas. Majitelia bytu alebo rodinného domu by na poistenie majetku a domácnosti nemali zabúdať. Dôležité je zabezpečiť si takéto poistenie aj kvôli letným dovolenkám, keď často opúšťame svoje domácnosti aj na niekoľko týždňov a tieto zostávajú bez dozoru. V prípade škodovej udalosti spojenej s krádežou či vlámaním môže byť riešenie následkov bez poistenia finančne náročné a zaťažujúce rodinný rozpočet," uviedla Daniela Vlčková z Wüstenrot poisťovne.

 

Aj napriek zabezpečeniu majetku komplexným poistením bývania však nemožno pred odchodom na dovolenku zabudnúť uzavrieť okná, uzamknúť nehnuteľnosť, skontrolovať sporák a spotrebiče ako žehlička, kulma a podobne, ktoré by mohli spôsobiť požiar. Taktiež treba skontrolovať, či je zastavená voda. Už aj pri odchode na predĺžený víkend sa odporúča vypnúť spotrebiče z režimu 'stand by' a uzavrieť hlavný uzáver vody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies