Prečo sa končia naše manželstvá? Pozrite si desať najčastejších dôvodov

NETKY.SK • 14 Apríl 2018, 11:27 • 2 min
Prečo sa končia naše manželstvá? Pozrite si desať najčastejších dôvodov

Bolo by úžasné, keby všetko bolo ako v deň svadby. V deň, keď si páry sľubovali lásku až za hrob, vernosť, oddanosť a aj po rokoch by to bolo stále tak. V skutočnosti to mnohým skôr či neskôr prestane klapať a je len otázkou času, kedy sa každý vydá svojou cestou. Vieme, čomu by ste sa mali vyvarovať, aby vaše manželstvo neskončilo rozvodom.

slovakia

left justify in out

Myslieť si, že máte svojho partnera istého

Do tohto módu sa ľahko dostane každý, kto sa svojou  drahou polovičkou strávil už veľa rokov alebo dokonca desaťročí. Na jednu je skvelé, že môžete doma chodiť vo vyťahaných teplákoch a zabudnúť na make-up alebo prespať celé dopoludnie, zatiaľ čo váš muž vezme deti do Zoo. Nič sa však nemá preháňať a verte tomu, že aj malé kvapky môžu jedného dňa spôsobiť, že pohár trpezlivosti raz pretečie. Vážte si toho, čo máte vedľa seba tolerantného človeka, ale nezabudnite mu dávať najavo, že si vážite všetko, čo pre vás robí. Nezabudnite rehabilitovať slovíčka “ďakujem“ a “prosím“.

 

Hádať sa stále kvôli jednej veci dookola

Dobre, tak niečo poplietol a aj opakovane. Sú jednoduché veci, ktoré sa stali, ale ktoré medzi vami zbytočne vytvárajú bariéru. Prestaňte stále dookola vyťahovať staré prešľapy a pozrite sa skôr do vašej spoločnej budúcnosti s pochopením, odpustením a nádejou. Čaká vás ešte veľa pekných chvíľ strávených spolu. Tak si ich nekazte zbytočnými výčitkami.  

 

Nikdy sa nehádajte

Samozrejme, aj opačný extrém môže byť klincom do rakvy vášho manželstva. Nie nadarmo sa hovorí, že hádky prečisťujú vzduch a sú korením vzťahu. Ten, kto si nechá skákať po hlave, je mu všetko jedno a odsúhlasí čokoľvek, ak keď je to proti jeho presvedčeniu alebo želaniu, ide sám proti sebe. Žiť s figurínou z výkladu totiž málokoho baví a akonáhle sa na obzore objaví ktokoľvek, komu v žilách koluje iba o trochu horúcejšia krv, s najväčšou pravdepodobnosťou vám vo dverách zamáva.

 

Myslieť si, že ten druhý vie čítať myšlienky

Toto je jeden z manželských fenoménov manželských nezhôd, ktorý má na svedomí nejedno zlomené srdce na jednej strane a neskonalý údiv na druhej strane. „Keby ma miloval, tak by vedel, že...“. Týmto zaklínadlom sa v duchu i nahlas medzi kamarátkami mučí veľa nešťastných manželiek či partneriek, ktoré cítia, že ich vzťah je ohrozený. Pritom by bolo oveľa praktickejšie a rozhodne účinnejšie, keby partnerovi na rovinu povedali čo majú na srdci. On nebude musieť lúštiť ťažké hlavolamy o tom, prečo je zrazu jeho partnerka nespokojná. Pričom obaja ušetria kopec času a zbytočne napätých situácii.

 

Zameriavať sa iba na partnerove zlé stránky

Povedzme si úprimne. Rovnako ako váš partner, aj vy máte veľa chýb a zlozvykov, s ktorými on musí pasovať každý deň. Preto ešte skôr, ako mu budete po –krát vyčítať tú istú jednu vec, zamyslite sa nad sebou, prelustrujte vlastné svedomie a položte si jednu otázku. Je to skutočne tak dôležité, aby som mu znepríjemnila pár chvíľ? Nie je snáď pravda, že aj s týmito chybami ho máte rada a nevymenila by ste ho nikoho iného?!

 

Neposadiť sa k spoločnému jedlu

Vzťah pekným robia aj spoločné rituály. Raňajky vo dvojici, obed pri pekne prestretom stole, večerná prechádzka, pohárik na dobrú noc. Tak vyzerajú každodenné pravidelnosti spokojných dlhoročných manželstiev. Ak však vaša večera vyzerá tak, že si každý niečo uloví v chladničke a zoberie si to pred TV alebo k počítaču, pokúste sa to zmeniť.  

 

Tráviť všetok čas spolu

Je veľmi dôležité mať vo vzťahu taktiež trochu času pre seba, pre priateľov, koníčky alebo odpočinok. Nie je nevyhnutné za každú cenu sprevádzať manžela a jeho partiu kamarátov na stretnutie pri pive, služobnej ceste, či výlete. Jednoducho mu doprajte trochu voľnosti, o to radšej sa k vám bude vracať.  A nie je snáď väčšia zábava sa stretnúť s kamarátkou, ako robiť tieň vlastnému mužovi?

 

Žiarliť a pátrať po dôkazoch údajnej nevery

Niektorí ľudia si nemôžu pomôcť a majú strach, že pokiaľ nechajú svojej polovičke viac životného priestoru, okamžite to bude zneužité a následne sa dopustí nevery. Ak sa budú chcieť uchýliť k nevere, čas a priestor si na to nájdu, tak či onak.  Lásku a vernosť si zatiaľ podozrievaním nikto nezískal, práve naopak. Snažte sa urobiť všetko preto, aby na to nemal dôvod unikať inam a problém je zažehnaný.

 

Nepustiť z ruky mobilný telefón

Mnohí odborníci sa zhodujú, že intímny vzťah nenarúša nevera, nuda alebo stereotyp, ale predovšetkým sociálne siete a moderná technológia. Je skvelé, že máme všetko ako na dlani, jednoducho komunikujeme s priateľmi či rodinou, ktorá sa nachádza na druhej strane planéty, no možno neviete, ale ak váš partner sedí vedľa vás na gauči, dal by čokoľvek zato, aby ste neťukali do mobilu ale venovala sa mu. Skúste jednoducho jeden večer zabudnúť na telefón, televízne programy a namiesto toho si spravte romantický večer a porozprávajte sa.

 

Chcieť vyhrať za každú cenu

Manželstvo nie je vojna či boj o to, kto z koho. Je to partnerstvo dvoch dospelých ľudí, pričom každý z nich neraz pochybí. Keď sa však jeden druhému vedia ospravedlniť, môže ísť tento vlak ďalej a ďalej bez zbytočných otrasov. Myslite na to, ak sa bude nabudúce hádať. Ten, kto má posledné slovo a rozdrví svojho partnera argumentami nemusí byť nevyhnutne aj víťazom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies