Pre Roenicka je Gagner "mäkký", mal by sa podať na otca

NETKY.SK • 30 Október 2015, 12:08 • 2 min
Pre Roenicka je Gagner "mäkký", mal by sa podať na otca

PHILADELPHIA - Slávna formácia ako "légia skazy", ktorú v rokoch 1994 - 1997 tvrdou hrou aj produktivitou preslávili John LeClair, Eric Lindros a Mikael Renberg, sa už v hokejovej Philadelphii sotva niekedy zíde. Bývalý útočník Flyers Jeremy Roenick, čo mu tiež nebola cudzia hra do tela, si však zo súčasného kádra vzal na mušku Sama Gagnera, ktorý je podľa jeho mienky primäkký.

slovakia

left justify in out

"Veľmi, veľmi talentovaný hokejista, ale keď ide do tuhého, vyhýba sa kontaktu. Drieme v ňom obrovský potenciál. Flyers môže významne pomôcť, ale nesmie sa báť čosi utŕžiť. Preto ho vytrejdoval Edmonton, preto ho vymenil Phoenix. Keď sa to blíži, uskočí. A ak sa Samovi nepáči, čo vravím, to je tiež veľmi zlé," citoval server nj.com Jeremyho Roenicka.

 

Gagner (180 cm, 92 kg) najviac očaril NHL 12. februára 2012, keď ešte ako hráč Edmontonu nazbieral osem bodov v zápase proti Chicagu (4+4). Tréner Dave Hakstol si pochvaľuje svojho zverenca a Roenickovu kritiku odmieta. "Nesúhlasím. Každý hráč sa prezentuje na ľade trochu ináč, ja som spokojný so Samovou bojovnosťou. Je to pracant, to ho najlepšie vystihuje. Od prvého dňa, čo sem prišiel," podotkol kouč.

 

Roenick zažil časy Samovho otca Davida, ktorý bol od svojho syna ešte o dva centimetre nižší, ale v 946 zápasoch nazbieral 719 bodov. Sam je po 569 dueloch na méte 340. "Každú sezónu môže strieľať tridsať gólov," stojí si za svojím Roenick. "Nemusí hrať do tela a rozdávať údery, o tom nehovorím. Ak sa však nebude vyhýbať fyzickým kontaktom, stane sa pre mužstvo fenomenálnym prínosom. Mal by hrať podobne ako jeho otec Dave. Tomu nechýbala guráž, aj keď bol nízky. Mal by od neho čosi pochytiť, lebo talent má nepochybne väčší," domnieva sa tretí päťstogólový Američan v histórii NHL Jeremy Roenick.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies