Pre podobu s teroristami privolali k fanúšikom brád políciu

NETKY.SK • 12 Október 2015, 16:35 • 2 min
Pre podobu s teroristami privolali k fanúšikom brád políciu

ŠTOKHOLM - Predstavitelia švédskej polície museli zasahovať na zámku Brahehus, pretože jeden z okoloidúcich šoférov si zmýlil približne tridsiatich bradatých mužov s teroristami z Islamského štátu.

slovakia

left justify in out

V skutočnosti išlo o stretnutie nadšencov brád a členov organizácie Bearded Villains (Bradatí darebáci, pozn. SITA), ktorí sa v sobotu zišli, aby nafotili materiál s oficiálnou vlajkou svojho spolku. Po privolaní polície sa na mieste nachádzali slušne oblečení mladí muži, ktorí sa vraj iba smiali a objímali. Ako však sám jeden z členov priznal, čierna vlajka, ktorou počas stretnutia mávali, mohla z diaľky pripomínať čierno-biely symbol teroristickej skupiny.

 

K nedorozumeniu sa vyjadril aj Andreas Fransson, jeden z členov združenia, ktorý uviedol, že muži sa spolu s dvoma privolanými policajtmi na incidente "schuti zasmiali". Podľa ďalšieho zúčastneného však okrem zábavnej príhody išlo aj o príklad predsudkov, ktoré zarastení páni môžu v ľuďoch vyvolať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies