Pre obrovskú kriminalitu v mestách chýbajú švédski policajti na vidieku

NETKY.SK • 15 Apríl 2018, 14:50 • 2 min
Pre obrovskú kriminalitu v mestách chýbajú švédski policajti na vidieku

ŠTOKHOLM - Švédski politici sa sťažujú, že v niektorých mimomestských oblastiach nie sú žiadni policajti. Konkrétne v okrese Skåne boli všetci voľní policajti poslaní riešiť kriminalitu v Malmö.

slovakia

left justify in out

Lars Johnsson zo Strany stredu, ktorý je na radnici Hässleholm, vyjadril veľké obavy nad nedostatkom policajtov, píše server Stredoevropan.cz.

 

„Naše mesto nie je len cieľom turistov, ale tiež predaja drog a našim problémom je nedostatok policajtov,“ informuje švédska SVT.

 

V iných častiach okresu, ako je napríklad Östra Göinge, je tiež nedostatok policajtov. „V súčasnosti tu nie je ani jeden policajt. Našu mestskú políciu poslali do Malmö a my teraz vieme, že sa tu zvýši zločin,” sťažuje sa politik Patric Åberg.

 

Pär Cederholm, šéf polície v Hässleholme, sa bojí, že tí policajti, ktorí zostali, zo služby pre jej náročnosť odídu, a to počty policajtov ešte zníži.

 

“Tlak je veľmi tvrdý, hlavne v krízových situáciách. Polícia takto nemôže robiť dobrú prácu,“ hovorí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies