LOH 2020: Skokan na koni Kermond prišiel o účasť v Tokiu pre kokaín! Priznal, že ho užil na večierku

NETKY.SK • 21 Júl 2021, 16:00 • 2 min
LOH 2020: Skokan na koni Kermond prišiel o účasť v Tokiu pre kokaín! Priznal, že ho užil na večierku

SYDNEY - Austrálsky reprezentant v skoku na koni Jamie Kermond sa nebude môcť zúčastniť na jazdeckých súťažiach na olympijských hrách v Tokiu.

slovakia

left justify in out

Dôvodom nie je pozitívny test na koronavírus, ale na kokaín. Tridsaťšesťročný Kermond sa o výsledku A-vzorky dozvedel ešte pred odletom do Tokia. Podľa austrálskych správ necestoval so zvyškom tímu, keď v utorok odletel do Tokia. Informoval portál mydroll.com

 

Prečítajte si: Slovenskú vlajku na úvodonom ceremoniáli ponesú premiérovo dvaja olympionici

 

Domáca jazdecká federácia mu predbežne pozastavila súťažnú činnosť. Pôvodne mal byť jedným z troch austrálskych parkúrových jazdcov v deväťčlennej nominácii austrálskej reprezentácie v jazdectve pre OH 2020. Mal to byť jeho olympijský debut.

Pozitívny test mal počas mimosúťažnej kontroly 26. júla a môže požiadať o analýzu B-vzorky. Športovec však priznal, že drogu zrejme užil na večierku a je si vedomý svojej chyby.

 

"Kermond sa nesmie zúčastniť na pretekoch, ktoré podliehajú jurisdikcii Svetovej antidopingovej agentúry vrátane olympijských hier," píše sa vo vyhlásení Austrálskej jazdeckej federácie. "Som zdrvený a veľmi ľutujem, čo sa stalo. Prijímam plnú zodpovednosť. Najviac mi je ľúto, že som sklamal veľa ľudí, ktorí mi verili," uviedol Kermond.

 

"Dúfajme, že mi jedného dňa bude moja chyba odpustená a napravím ju lepším konaním a neustálym prispievaním k športu, ktorý poznám a milujem," dodal Kermond podľa theguardian.com.

Šéf austrálskej olympijskej misie v Tokiu Ian Chesterman oznámil, že namiesto Kermonda sa v jazdeckom tíme Austrálie neobjaví žiadny náhradník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies