Pražská radnica súhlasí, aby sa na Václavské námestie vrátili električky

NETKY.SK • 23 Október 2012, 10:45 • 2 min
Pražská radnica súhlasí, aby sa na Václavské námestie vrátili električky

Pražská radnica súhlasí, aby sa na Václavské námestie vrátili električky - Doprava Pražskí mestskí poslanci schválili dnes zmenu územného plánu, ktorá počíta s obnovením električkovej trate v hornej časti Václavského námestia. Oznámila to agentúra Mediafa

slovakia

left justify in out

img

Pražskí mestskí poslanci schválili dnes zmenu územného plánu, ktorá počíta s obnovením električkovej trate v hornej časti Václavského námestia. Oznámila to agentúra Mediafax s odvolaním sa na pražský magistrát. 
      S návratom električiek však nesúhlasí mestská časť Praha 1, na ktorej území sa námestie nachádza. Starosta mestskej časti je rozhodne proti "zadrôtovaniu" námestia trolejmi. 
      "Neexistuje nijaké iné riešenie, než aby bola polovica námestia zadrôtovaná. Električky potrebujú troleje a tie musia držať ďalšie laná. Chceme, aby Václavské námestie zostalo, naopak, otvoreným bulvárom," uviedol pred časom starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký. 
      Či sa plán napokon zrealizuje, bude závisieť od magistrátu, pretože Václavské námestie patrí do jeho správy, uviedol Mediafax. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies