Právny zástupca pozostalých spochybnil výpoveď Varholíkovej-Rezešovej

NETKY.SK • 19 November 2013, 16:31 • 2 min
Právny zástupca pozostalých spochybnil výpoveď Varholíkovej-Rezešovej

BUDAPEŠŤ - Tvrdenia vo výpovedi Evy Varholíkovej-Rezešovej, obvinenej zo smrteľnej dopravnej nehody, ktorá sa stala vlani na maďarskej diaľnici, nemožno vnímať ako dôkaz, pretože obsahujú množstvo nepravdepodobných vecí. Vyhlásil to dnes v záverečnej reči na Súde pre okolie Budapešti právny zástupca pozostalých štyroch obetí nehody Ádám Hantos.

slovakia

left justify in out

Podľa internetového vydania týždenníka Heti Világgazdaság (HVG) Hantos spochybnil tvrdenie obvinenej o množstve požitých liekov, ako aj tvrdenie, že si po nehode fľašu vodky pomýlila s vodou, keď sa napila. Advokát pozostalých ďalej namietal aj proti možnosti oslepenia, ako to Slovenka uviedla pred dnešným pojednávaním v doplnení svojej dávnejšej výpovede.

Podľa Hantosa obete, ktoré cestovali na zber hrozna k príbuzným, mali v aute množstvo krehkých vecí, preto neobstojí ani tvrdenie o náhlom manévri pri predbiehaní nákladného auta. Navyše vodič vozidla obetí vždy jazdil opatrne, konštatoval právny zástupca pozostalých, podľa ktorého je možné spochybniť dôveryhodnosť obvinenej aj v ďalších otázkach.

Slovenka je obvinená, že vlani 21. augusta spôsobila na diaľnici M3 dopravnú nehodu, pri ktorej vo vozidle značky Fiat Punto zahynuli traja ľudia. Ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia a po prevoze do nemocnice im podľahla.

Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína 17. mája vzniesla obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky. Súd by mal vyniesť rozsudok v piatok 22. novembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies