Pravicových extrémistov podozrivých z terorizmu v nemeckom Sasku ponechali vo väzbe

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 18:51 • 2 min
Pravicových extrémistov podozrivých z terorizmu v nemeckom Sasku ponechali vo väzbe

DRÁŽĎANY - Päť členov ultrapravicovej skupiny z nemeckej spolkovej krajiny Sasko podozrivých z teroristických aktivít zostáva vo vyšetrovacej väzbe.

slovakia

left justify in out

Ako informoval dnes hovorca Spolkovej prokuratúry v Karlsruhe, po predvedení prvých troch podozrivých a uvalení väzby na nich v utorok tak vyšetrovací sudca Spolkového súdneho dvora učinil dnes aj v prípade ostávajúcich dvoch mužov, vyplýva zo správy tlačovej agentúry DPA.


Názov skupiny "Gruppe Freital" je odvodený od názvu predmestia saskej metropoly Drážďany. Oblasť bola dejiskom eskalácie protiimigračných protestov a ďalších incidentov z neznášanlivosti. Skupinu založili vlani v júli alebo o niečo skôr, uviedla už krátko po zadržaní podozrivých Spolková prokuratúra.


Podľa rovnakého zdroja sa pri domových prehliadkach našlo 100 rôznych typov delobuchov z Čiech. Okrem členstva v teroristickej skupine sú zadržaní podozriví z trestných činov pokusu o vraždu, ublíženia na zdraví a ďalších.


Štyria muži vo veku 18-39 rokov, ako aj ich 27-ročná komplicka mali útočiť na ubytovne utečencov a ďalšie pre nich určené zariadenia, ale aj bydliská politických oponentov. Traja ďalší členovia rovnakého zoskupenia sú vo vyšetrovacej väzbe už od novembra 2015.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies