Pravá ruka pápeža predstúpi pred súd za sexuálne delikty

NETKY.SK • 6 Október 2017, 07:49 • 2 min
Pravá ruka pápeža predstúpi pred súd za sexuálne delikty

MELBOURNE - Kardinál George Pell, najvyššie postavený predstaviteľ Vatikánu obvinený zo sexuálnych deliktov, sa dnes po druhý raz dostavil na krátke vypočúvanie pred súdom v Melbourne vo svojej rodnej Austrálii.

slovakia

left justify in out

Pred budovou ho čakala zhruba dvadsiatka novinárov, fotografov i kameramanov a tiež viacero demonštrantov.

Pell (76) do budovy nižšieho súdu v Melbourne vošiel obklopený tímom svojich právnikov a za asistencie polície, informovala agentúra DPA.

 

Krátke vypočutie trvalo iba okolo 15 minút. Pell všetky obvinenia opakovane popiera. Na vypočutí sa stanovilo, že predbežné prerokovanie obžaloby s Pellom sa začne 5. marca a bude trvať štyri týždne. Privolaných naň bude až do 50 svedkov; určí sa pritom, či obžaloba zhromaždila dostatok dôkazov na začatie samotného súdneho procesu.

 

Prvé vypočúvanie pred súdom v Melbourne kardinál absolvoval už 26. júla. Pell je doposiaľ najvyšším predstaviteľom katolíckej cirkvi obvineným zo sexuálneho zneužívania. Austrálčan bol svojho času jedným z najvplyvnejších spolupracovníkov pápeža Františka. Od roku 2014 pôsobil ako jeho "minister financií" a bol poverený vykonaním finančnej reformy vo Vatikáne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies