Pracovníci gréckeho verejného sektoru vstúpili do štrajku

NETKY.SK • 23 September 2014, 11:33 • 2 min
Pracovníci gréckeho verejného sektoru vstúpili do štrajku

ATÉNY - Pracovníci gréckeho verejného sektora vstúpili v pondelok do 24-hodinového štrajku na protest proti prepúšťaniu a rušeniu pracovných miest, čo od Grécka vyžadujú medzinárodní veritelia.

slovakia

left justify in out

Na štrajku organizovanom odborovým zväzom ADEDY sa zúčastňujú učitelia, zdravotníci a pracovníci ďalších služieb. Štátne školy sú preto v utorok zatvorené, nemocnice pracujú v pohotovostnom režime a výpadky zaznamenali aj vo verejnej doprave. Odbory požadujú, aby všetci doteraz prepustení pracovníci verejnej správy dostali svoje miesta naspäť. "Budeme ďalej bojovať a eskalovať naše akcie," píše sa vo vyhlásení ADEDY.

 

Grécka ekonomika je už šiesty rok v recesii a od začiatku krízy sa zmenšila o 23 percent. Nezamestnanosť je najvyššia v celej EÚ. Krajina čerpá od EÚ a Medzinárodného menového fondu dva úverové programy v celkovom objeme vyše 240 miliárd eur. Za získanie pomoci muselo Grécko prijať rôzne úsporné opatrenia vrátane prepúšťania a rušenia pracovných miest. Medzinárodní veritelia odhadujú, že ekonomika sa tento rok vráti k miernemu rastu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies