Práce na výstavbe štadióna v Curitibe sa zastavili

NETKY.SK • 2 Október 2013, 10:48 • 2 min
Práce na výstavbe štadióna v Curitibe sa zastavili

SAO PAULO - Práce na výstavbe štadióna v brazílskej Curitibe, jedného z dejísk budúcoročných majstrovstiev sveta vo futbale, sa nečakane zastavili. O ich prerušení rozhodol miestny pracovný súd vzhľadom na početné vážne bezpečnostné porušenia.

slovakia

left justify in out

"Existuje vážne riziko, že by mohlo prísť k zraneniam robotníkom, rôznym kolíziám, pádom z výšok či zásahom od konštrukčného materiálu," uviedla sudkyňa Lorena Colnagová vo svojom stanovisku, z ktorého citovala agentúra Reuters. Práce na štadióne sú pritom v časovom sklze. Podľa sudkyne musí stavebný objekt navštíviť inšpekčná skupina skôr než príde k obnoveniu výstavby.

Arena da Baixada, na ktorej hráva domáce zápasy klub Atletico Paranaense, by mal byť jedným z dvanástich dejísk MS 2014. Po augustovej návšteve generálneho sekretára Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jeromea Valckea predstavitelia klubu súhlasili, že zrušia svoje plány na vybudovanie zaťahovacej strechy, aby ušetrili čas pri výstavbe. FIFA viackrát zdôraznila, že všetky štadióny pre budúcoročný šampionát musia byť pripravené na odovzdanie v decembri a nebude tolerovať žiadne meškania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies