PPP projekty predstavujú pre samosprávy možnosť získať viac peňazí

NETKY.SK • 27 September 2010, 11:19 • 2 min
PPP projekty predstavujú pre samosprávy možnosť získať viac peňazí

PPP projekty predstavujú pre samosprávy možnosť získať viac peňazí

slovakia

left justify in out

img

Projekty verejno-súkromného partnerstva takzvané PPP predstavujú pre samosprávy podľa primátora hlavného mesta Andreja Ďurkovského najspoľahlivejší spôsob získania peňazí. "Projekt musí byť dobre nastavený, aby bol efektívny. Pre úspech PPP je tak isto potrebná aj skúsenosť obstarávateľa, transparentnosť a dôkladná príprava zmlúv," povedal Ďurkovský dnes v Bratislave na odbornom seminári s názvom PPP ako jeden z možných rozvojových nástrojov Slovenska.
      Seminár organizuje Združenie K8 spolu s Asociáciou PPP pre zástupcov miestnych samospráv. "Tento rok je závažný predovšetkým pre výpadok príjmov miest a obcí na daniach z príjmu fyzických osôb či presun kompetencií štátu na samosprávu bez príslušnej finančnej pomoci. Preto je dôležité hľadať iné finančné zdroje. PPP sú na to ideálne," konštatoval Ďurkovský.
      Nevýhody, ktoré môžu samosprávy podľa neho od PPP odradiť, je náročnosť ich prípravy, vyššie náklady na zadávanie a financovanie, nižšia miera flexibility či komplikovaný odhad budúceho dopytu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies