Pozorovatelia zo siedmich krajín prišli na cvičenia "Západ - 2017" do Bieloruska, kam zavítal aj Putin

NETKY.SK • 18 September 2017, 17:00 • 2 min
Pozorovatelia zo siedmich krajín prišli na cvičenia "Západ - 2017" do Bieloruska, kam zavítal aj Putin

MINSK - Predstavitelia Lotyšska, Litvy, Poľska, Ukrajiny, Švédska, Estónska a Nórska budú môcť uvidieť a zoznámiť sa s priebehom manévrov.

slovakia

left justify in out

Na spoločných Bielorusko-ruských vojenských cvičeniach "Západ - 2017", prišli do hlavného mesta dvaja pozorovatelia zo siedmich susedských krajín. Informoval o tom press-sekretár Ministerstva obrany štátu Vladimír Makarov.

 

"Vychádzajúc zo snahy k vývoju spolupráce a dobrých susedských vzťahov, otvorenosti a transparentnosti, Bielorusko dobrovoľne pozvalo pozorovateľov pre sledovanie spoločného strategického cvičenia - Západ -2017, od 16. do 20. septembra", povedal Makarov.

 

Cvičenia prebiehajú na šiestich bieloruských a troch ruských polygónoch. V manévroch sú zuciastnene okolo 13-tisíc vojakov.
V ruskom vojenskom štábe zdôraznili, že manévre majú výlučne obranný charakter a vôbec nie sú cielene proti iným štátom. 

 

Dnes Vladimír Putin prišiel osobne skontrolovať priebeh vojenských cvičení "Západ - 2017", na "Lužsky" polygón. Press-sekretár ruského prezidenta - Dmitrij Peskov vyhlásil, že Vladimír Putin sa nachádza na vojenských cvičeniach "Západ -2017".

 

"Prezident Ruska Vladimír Putin prišiel osobne sledovať priebeh Rusko-Bieloruských vojenských cvičení v rámci strategických manévrov "Západ - 2017", v Leningradskom regióne", informuje press-služba Kremľa.

 

Vladimír Putin proinšpektoval manévre vojenských síl Ruska a Bieloruska, na hlavnej etape spoločného strategického cvičenia.

 

Spoločné strategické vojenské manévre "Západ - 2017" na území Bieloruska a Ruska začali 14. septembra. Na cvičeniach sa zúčastnilo okolo 13-tisíc vojakov. Tieto cvičenia sú konečnou etapou prípravy vojenských síl Ruska a Bieloruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies