Požiar v umeleckom centre v Oaklande mohla spôsobiť chladnička

NETKY.SK • 7 December 2016, 08:00 • 2 min
Požiar v umeleckom centre v Oaklande mohla spôsobiť chladnička

OAKLAND - Jednou z príčin požiaru, ktorý si v piatok v meste Oakland v americkom štáte Kalifornia vyžiadal 36 obetí na životoch, mohla byť chladnička alebo iný elektrospotrebič, uviedol dnes americký federálny Úrad pre alkohol, tabak, strelné zbrane a výbušniny (ATF).

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nemožno s istotou potvrdiť, že ničivý požiar v skladisku prestavanom na umelecké centrum v Oaklande spôsobila chladnička, ale potenciálnym zdrojom ohňa mohol byť práve tento spotrebič, povedala na tlačovej konferencii predstaviteľka ATF Jill Snyderová. Podľa nej vyšetrovatelia v súčasnosti preverujú všetky elektrické zariadenia, ktoré sa nachádzali na prízemí budovy, teda v blízkosti miesta, kde požiar vznikol.

 

Záchranári doposiaľ prehľadali približne 90 percent trosiek budovy, ktorú požiar takmer úplne zničil, pričom podľa úradu miestneho šerifa nie je pravdepodobné, že by sa tam ešte mohli nachádzať telá ďalších obetí.

 

V umeleckom centre v Oaklande sa v čase vypuknutia požiaru v noci z piatka na sobotu miestneho času konal večierok pre vyznávačov elektronickej hudby. Odhaduje sa, že na tanečnej párty sa zabávalo 50-100 ľudí.

 

Presná príčina tragédie zatiaľ nie je známa, vysoký počet obetí je však zrejme aj dôsledkom neporiadku, chýbajúcich hasiacich zariadení či obmedzených možností úniku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies