Požiar na stavbe v Tokiu si vyžiadal štyroch mŕtvych a desiatky zranených

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 12:47 • 2 min
Požiar na stavbe v Tokiu si vyžiadal štyroch mŕtvych a desiatky zranených

TOKIO - Požiar, ktorý vypukol na stavbe administratívnej budovy na západnom predmestí Tokia, si vyžiadal najmenej štyroch mŕtvych a 40 zranených, mnohých vážne.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom tokijský hasičský zbor. Ďalší človek je zrejme ešte uväznený v budove a pátrajú po ňom záchranári. Na mieste zasahuje vyše 70 sanitiek a hasičských vozidiel.

Podľa hasičov má vážne zranenia viac ako 20 ľudí, pričom niektorí z nich utrpeli popáleniny dýchacej sústavy. Tokijská metropolitná polícia informovala o štyroch oficiálne potvrdených úmrtiach.

Trojposchodová budova s tromi podzemnými podlažiami v meste Tama, ktoré je súčasťou tokijskej metropolitnej oblasti, bola pred dokončením. V čase vypuknutia požiaru sa na mieste nachádzalo asi 300 robotníkov. Na televíznych záberoch možno vidieť desiatky ľudí v pracovnom oblečení, ako sa ukrývajú na neďalekom parkovisku.

Príčina vzniku požiaru a rozsah škôd sú predmetom vyšetrovania. Podľa Kyodo News sa plamene zrejme rozšírili z najnižšieho podzemného podlažia, kde začal počas rezania ocele horieť stavebný materiál.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies