Požiar, ktorý vypukol dnes ráno v ostravskom byte, zranil desiatky ľudí

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 11:26 • 2 min
Požiar, ktorý vypukol dnes ráno v ostravskom byte, zranil desiatky ľudí

OSTRAVA - Dovedna 18 ľudí sa zranilo pri požiari, ktorý dnes ráno vypukol v jednom z bytov osempodlažného domu v Ostrave.

slovakia

left justify in out

Zranené osoby sa nadýchali dymu. Hasiči z domu evakuovali celkovo 46 osôb. S odvolaním sa na hovorcu moravskosliezskych hasičov Petra Kůdelu o tom na svojej webstránke informoval spravodajský portál novinky.cz.

 

Hasičom sa požiar podarilo uhasiť počas jednej hodiny. Príčinu jeho vzniku už prešetrujú príslušné úrady. Požiarnici dorazili do Varenskej ulice v Ostrave krátko po pol tretej hodine ráno. "Hasiči vyviedli z bytov, vrátane horiaceho, za pomoci masiek celkom 26 osôb, ďalších 20 osôb bolo evakuovaných a vyšlo von podľa ich pokynov," povedal Kůdela.

 

Dodal, že evakuovaným bol k dispozícii pri dome pristavený veľký hasičský evakuačný autobus, kde dostali deky aj teplé nápoje. Počas požiaru sa dymu nadýchalo 18 osôb, z ktorých až 14 bolo prevezených do zdravotníckych zariadení na vyšetrenie a kontrolu. Požiar spôsobil škodu v odhade jedného milióna českých korún (37 163 eur).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies