Powell radí Boltovi vynechať stovku na MS

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 15:14 • 2 min
Powell radí Boltovi vynechať stovku na MS

PARÍŽ - Jamajský šprintér Asafa Powell vyslovil presvedčenie, že jeho krajan a veľký súper Usain Bolt prežíva iba horšie obdobie a súčasné problémy so zraneniami a slabou formou nie sú začiatkom konca kariéry šesťnásobného olympijského víťaza.

slovakia

left justify in out

Poradil mu zároveň, že múdrejšie by bolo neštartovať v stovke na tohtoročných majstrovstvách sveta v Pekingu. Bolt by mal v Číne obhajovať zlato z Moskvy 2013, kde dosiahol víťazný hetrik - na 100 a 200 m a v štafete 4x100 m. Bolt sa pre zranenie nezúčastní na sobotňajšom mítingu Diamantovej ligy v Paríži. Svetový rekordér sa odhlásil pre problémy s ľavou holennou kosťou a pravdepodobne nestihne ani budúcotýždňové podujatie vo švajčiarskom Lausanne.

"Ak nie je stopercentne v poriadku, mal by sa podľa mňa sústrediť na štafetu alebo dvojstovku. Verím, že sa vráti vo forme a bude to zase starý dobrý Bolt," uviedol Powell. "Nikomu sa nevyhýbajú zranenia. Sám som im čelil niekoľko rokov, ale stále dokážem behať rýchlo," dodal bývalý držiteľ svetového rekordu. 

 

Bolt sa tento rok na 100 m nedostal pod 10 sekúnd, svoj najlepší čas 10,12 zabehol v apríli v Riu de Janeiro. Na dvojnásobnej vzdialenosti bol najrýchlejší na ostravskej Zlatej tretre, kde mu namerali 20,13 s. V oboch disciplínach má ďaleko od súčasnej špičky, v ktorej túto sezónu diktuje tempo Američan Justin Gatlin (9,74 a 19,57). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies