Povodne budú Allianz stáť 460 miliónov, odhaduje JP Morgan

NETKY.SK • 10 Jún 2013, 14:48 • 2 min
Povodne budú Allianz stáť 460 miliónov, odhaduje JP Morgan

FRANKFURT - Nároky na poistné voči nemeckej poisťovni Allianz v dôsledku povodní v Nemecku, Rakúsku a Českej republike sú podľa odhadu poisťovacích analytikov banky JP Morgan v sume 460 mil. eur.

slovakia

left justify in out

"Odhadujeme, že povodne v Nemecku stoja Allianz 350 mil. eur, čo je tesne nad sumou 330 mil. eur po povodniach v tejto krajine v roku 2002,“ uviedol v správe pre klientov analytik JP Morgan Michael Huttner. Dodal, že celkové náklady sú pravdepodobne 460 mil. eur vrátane nákladov v sume 110 mil. eur v Česku a Rakúsku. Celkové náklady v roku 2002 boli 710 mil. eur.

Hovorkyňa poisťovne Allianz však tieto údaje odmietla komentovať a konštatovala, že je príliš skoro na odhad škôd. "Opäť prší a ešte sa len pokúšame dostať do postihnutých oblastí," povedala. Niektorí iní nemeckí poisťovatelia uviedli, že udalosti tohto mesiaca pravdepodobne znamenajú náklady, ktoré sa budú rovnať nákladom po veľkých povodniach v regióne v roku 2002, alebo ich prekročia. Zaisťovňa Munich Re však v pondelok vyhlásila, že pravdepodobne potrvá týždne, kým sa bude dať dospieť k spoľahlivému údaju o nákladoch. 

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies