Poslanci nepodporili deklaráciu o daňovej suverenite

NETKY.SK • 17 December 2013, 11:32 • 2 min
Poslanci nepodporili deklaráciu o daňovej suverenite

BRATISLAVA - Slovensko by malo v otázke priamych daní zostať suverénne. Tvrdia to poslanci opozičnej strany SDKÚ-DS, ktorí preto navrhli, aby Slovensko prijalo takzvanú Deklaráciu o daňovej suverenite.

slovakia

left justify in out

Podľa ich slov tým reagovali na hlasy z Bruselu, ktoré hovoria o možnej centralizácií daňovej politiky na európskej úrovni. Návrh, pod ktorý sa podpísali poslanci viacerých opozičných strán, však poslanci Smeru v utorok v parlamente nepodporili.

"Postoj poslancov Smeru ma prekvapil. Poslanci Smeru idú jednoznačne proti záujmom Slovenskej republiky," povedal ešte prednedávnom poslanec a exminister financií Ivan Mikloš (SDKÚ-DS) po tom, ako návrh neprešiel parlamentnými výbormi. Ako poznamenal, išlo o záležitosť, pri ktorej by mala byť zhoda napriek celým politickým spektrom. 

"Ide o to, aby nám nikto nediktoval, či máme mať vyššie či nižšie dane. Je potrebné, aby sa o daniach pre občanov Slovenskej republiky rozhodovalo na Slovensku," povedal podpredseda strany Ivan Štefanec. Nemyslí si totiž, že by sme sa mali integrovať aj v tých oblastiach, kde to nie je potrebné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies