Popularita francúzskeho prezidenta padla na historických 13 percent

NETKY.SK • 5 September 2014, 15:21 • 2 min
Popularita francúzskeho prezidenta padla na historických 13 percent

PARÍŽ - Popularita francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda sa po viac ako dvoch rokoch od jeho zvolenia do funkcie prepadla na úroveň 13 percent.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledkov augustového prieskumu verejnej mienky, ktorého výsledky zverejnili vo štvrtok. Za uplynulé štyri mesiace jeho preferencie klesli o ďalších päť percent. Hollande je tak najnepopulárnejším prezident Francúzska od konca druhej svetovej vojny. Uškodiť mu okrem dlhodobo zlých hospodárskych ukazovateľoch aj augustové odvolanie ministra hospodárstva Arnauda Montebourga a jej nahradenie 36-ročným bývalým bankárom Emmanuelom Macronom. Prieskum na vzorke tisíc respondentov taktiež odhalili výrazný pokles podpory v apríli vymenovaného premiéra Manuela Vallsa, ktorého vtedy podporovalo takmer 60 percent opýtaných. Dnes je jeho popularita o 30 percent nižšia.

 

Dôvodom nespokojnosti obyvateľov druhej najväčšej krajiny EÚ je vysoká nezamestnanosť a narastajúci štátny dlh, na ktorý vláda reaguje nepopulárnymi úspornými opatrenia. Francúzi prestávajú veriť, že vláda Socialistickej strany na čele s Hollandom dokáže súčasný negatívny trend zvrátiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies