Ponuka stáže vo VW vyvolala záplavu žiadostí zo Španielska a Portugalska

NETKY.SK • 28 August 2012, 06:40 • 2 min
Ponuka stáže vo VW vyvolala záplavu žiadostí zo Španielska a Portugalska

Ponuka stáže vo VW vyvolala záplavu žiadostí zo Španielska a Portugalska - Doprava Nemeckú automobilku Volkswagen (VW) zaplavili takmer dve tisícky žiadostí zo Španielska a Portugalska o účasť na programe, ktorý poskytne mladým technikom z južnej Európy d

slovakia

left justify in out

imgNemeckú automobilku Volkswagen (VW) zaplavili takmer dve tisícky žiadostí zo Španielska a Portugalska o účasť na programe, ktorý poskytne mladým technikom z južnej Európy dvojročnú stáž a zároveň šancu na získanie trvalejšieho zamestnania.
      Spoločnosť oznámila, že na 43 voľných miest v rámci programu "StartUp Europe" pre nových technikov z južnej Európy dostala z týchto krajín 1800 žiadostí. Oba štáty ťažko zasiahla dlhová kríza, najmä však Španielsko, kde nezamestnanosť mladých ľudí vo veku do 25 rokov dosahuje takmer 53 %.
      Podľa personálneho riaditeľa VW Horsta Neumanna "veľký počet aj vysokokvalifikovaných mladých ľudí z južnej Európy má problém nájsť si prácu v domovskej krajine". Ako dodal, VW má záujem najmä o ľudí, ktorí už majú určité medzinárodné skúsenosti. Účastníci programu pracujú dva mesiace v Španielsku a Portugalsku a potom 21 mesiacov v Nemecku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies