Poľský prezident Komorowski sa rozhodol znova uchádzať o funkciu hlavy štátu

NETKY.SK • 5 Február 2015, 14:30 • 2 min
Poľský prezident Komorowski sa rozhodol znova uchádzať o funkciu hlavy štátu

VARŠAVA - Poľský prezident Bronislaw Komorowski dnes oznámil, že bude v májových prezidentských voľbách kandidovať na ďalšie päťročné funkčné obdobie. Jeho oznámenie sa očakávalo, keďže v prieskumoch verejnej mienky má obľúbený politik veľký náskok pred ďalšími kandidátmi.

slovakia

left justify in out

Úloha poľského prezidenta je prevažne reprezentatívna, stojí však tiež na čele armády, môže hovoriť do zahraničných záležitostí a vetovať zákony, informovala tlačová agentúra AP.

 

Komorowski v minulosti patril k členom Občianskej platformy, z ktorej vystúpil, keď sa v roku 2010 ujal funkcie hlavy štáty. Jeho predchodcom bol Lech Kaczynski, ktorý zahynul pri havárii vládneho špeciálu v Rusku.

 

Predseda dolnej komory poľského parlamentu, Sejmu, Radoslaw Sikorski v stredu oznámil, že sa prezidentské voľby uskutočnia 10. mája a prípadné druhé kolo volieb, ak bude potrebné, 24. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies