Poľsko zasiahli prvé búrky už v sobotu, pred ďalšími varujú meteorológovia dnes

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 15:45 • 2 min
Poľsko zasiahli prvé búrky už v sobotu, pred ďalšími varujú meteorológovia dnes

VARŠAVA - Viac ako 750 ľudí museli v sobotu evakuovať z dovolenkárskeho zariadenia v Szczutowe v poľskom Mazovskom vojvodstve po tom, čo v okolí vyčíňala víchrica. Viacerých z nich evakuovali z kempu alebo priamo z pláží.

slovakia

left justify in out

Spôsobené škody si vynútili dočasné uzavretie zariadenia, v ktorom dodnes zostalo iba 20-30 ľudí. Tí nemali v sobotu možnosť opustiť zariadenie, ktoré je vzhľadom na spôsobené škody dočasne uzavreté, informovala dnes spravodajská televízia TVN24.

 

Hasiči mali v okolí plné ruky práce s odstraňovaním vyvrátených stromov i uvoľňovaním poškodených motorových vozidiel.

 

Prudký nárazový vietor strhol vo Veľkopoľskom vojvodstve strechy viacerých objektov. Navyše sa ulice vo viacerých lokalitách zmenili v dôsledku zrážok na riečky. Situácia tam, ako to naznačili televízne zábery z dejiska, umožnila istému občanovi veselo sa kúpať.

 

Poľskí meteorológovia, podobne ako ich českí, rakúski i maďarskí kolegovia varujú dnes pred prudkými búrkami, ktoré by mali priniesť na krátky čas síce mierne ochladenie, avšak môžu znamenať aj významnú hrozbu vzhľadom na ich sprievodné faktory ako prudký nárazový vietor a krupobitie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies