Poľsko sa pre ruské embargo na potraviny obráti na WTO

NETKY.SK • 8 August 2014, 14:57 • 2 min
Poľsko sa pre ruské embargo na potraviny obráti na WTO

VARŠAVA - Poľsko podá na pôde Svetovej obchodnej organizácie (WTO) sťažnosť proti ruskému zákazu na dovoz poľského ovocia a zeleniny.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes poľský minister poľnohospodárstva Marek Sawicki. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na správu poľského denníka Gazeta Wyborcza.
     

"Skôr sme sťažnosť podávať nemohli, pretože prvú oficiálnu korešpondenciu týkajúcu sa zákazu sme dostali až v stredu (6.8.)," povedal Sawicki s tým, že pred týmto dňom mali informácie (o ruskom kroku) iba z médií.
     

Poľsko svoj zámer obrátiť sa na WTO oznámilo krátko potom, ako Európska komisia zverejnila, že experti z oblasti poľnohospodárstva zo všetkých členských krajín EÚ sa na budúci týždeň 14. augusta stretnú v Bruseli. Cieľom stretnutia bude analyzovať dôsledky ruského zákazu dovozu potravín z EÚ.
     

Niektoré európske firmy však už dôsledky ruského kroku pocítili. Poľská agentúra PAP dnes informovala, že Rusi odmietli vpustiť do krajiny veľký náklad poľských kureniec, ako aj hovädzieho mäsa z Rakúska. Problémy oznámila aj česká mliekarenská spoločnosť Madeta, ktorej Rusi nevpustili do krajiny kamióny so syrom Niva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies