Polícia zachránila pred pašerákmi 29 gekónov

NETKY.SK • 22 September 2011, 18:42 • 2 min
Polícia zachránila pred pašerákmi 29 gekónov

Polícia zachránila pred pašerákmi 29 gekónov

slovakia

left justify in out

img

Filipínske úrady našli pri záťahu proti pašerákom 29 žijúcich gekónov, ale dvaja páchatelia z Južnej Kórey údajne opustili krajinu už pred niekoľkými dňami. Informovala dnes o tom agentúra AP.
Polícia objavila gekónov pri pondelkovej prehliadke prenajatého domu v meste Davao City, približne 990 kilometrov južne od Manily. Dvaja podozriví Juhokórejčania boli údajne zapletení do ilegálneho obchodu s gekónmi.
Predpokladá sa, že látky získané z týchto jašterov môžu liečiť HIV/AIDS, rakovinu, astmu i iné choroby. Zachránené živočíchy prevzali pracovníci filipínskeho ministerstva životného prostredia a prírodných zdrojov.
Na Filipínach je chytanie gekónov a obchodovanie s nimi trestným činom. Páchateľom hrozí až štvorročné väzenie a pokuta do 300.000 filipínskych pesos (vyše 5000 eur).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies