Polícia začala v prípade tragickej nehody, ktorá si na Spiši vyžiadala tri mladé obete, trestné stíhanie

NETKY.SK • 8 Apríl 2024, 15:00 • 2 min
Polícia začala v prípade tragickej nehody, ktorá si na Spiši vyžiadala tri mladé obete, trestné stíhanie

SPIŠSKÉ PODHRADIE - Polícia začala v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou, ktorá sa stala v sobotu (6. 4.) ráno v Spišskom Podhradí, trestné stíhanie.

slovakia

left justify in out

Príčiny a okolnosti tragédie sú stále v štádiu vyšetrovania. Potvrdila to krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že okresný vyšetrovateľ v prípade vykonáva potrebné procesné úkony. Zrážku s autobusom neprežili tri mladé dievčatá zo Starej Ľubovne.

K skúmaniu pribrala polícia aj znalcov z odboru zdravotníctva a cestnej dopravy, za účelom vypracovania odborných posudkov z Ústavu súdneho inžinierstva.

„Pri tragickej udalosti došlo k úmrtiu troch osôb a zraneniu ďalších siedmich osôb. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia,“ uviedla Ligdayová.

Vodiča autobusu podľa nej podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Vozidlo zaistili pre účely ďalšieho konania.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) na mieste nehody nechcel konkretizovať, ako k tragédii došlo. Potvrdil však, že autobus sa pohol v čase, keď sa v ňom ešte nachádzal vodič a následne prišiel do kontaktu s desiatimi ľuďmi.

Vo vážnom stave 15-ročné dievča

Po nehode sa nachádza aktuálne stále v košickej Fakultnej nemocnici Louisa Pasteura vo vážnom stave 15-ročné dievča. Jej zdravotný stav je po operácii podľa vedúcej komunikačného odboru nemocnice Ladislavy Šustovej stabilizovaný.

Posledná rozlúčka s troma mladými dievčatami sa bude konať v Starej Ľubovni v stredu 10. apríla.

Mesto na webe informovalo, že o 10.00 h sa v chráme Matky ustavičnej pomoci pri kláštore redemptoristov bude konať archijerejská svätá liturgia, ktorú budú sláviť prešovský arcibiskup a metropolita Jonáš, spišský diecézny biskup František Trstenský a emeritný torontský biskup Marián Andrej Pacák.

Dievčatá boli súčasťou skupiny, ktorá prišla na tradičné diecézne stretnutie biskupa s mládežou. Jednou z obetí je aj dcéra primátora mesta Ľuboša Tomka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies