Polícia začala stíhanie v prípade smrti lyžiara, ktorý na Donovaloch vletel do snehových zábran

NETKY.SK • 17 Január 2018, 12:29 • 2 min
Polícia začala stíhanie v prípade smrti lyžiara, ktorý na Donovaloch vletel do snehových zábran

DONOVALY – V prípade tragédie na lyžiarskom svahu na Donovaloch, pri ktorej sa v utorok smrteľne zranil lyžiar, začala polícia v Banskej Bystrici trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

slovakia

left justify in out

K tragédii došlo na zjazdovke na Novej holi okolo 15.20 h za doposiaľ presne nezistených okolností. 49-ročný lyžiar z Veľkých Kosíh po páde na svahu, asi 600 metrov od vrcholnej stanice lanovky, narazil do drevených snehových zábran. Utrpel zranenia, ktorým podľahol. Lekárka na mieste konštatovala smrť bez cudzieho zavinenia. Presnú príčinu úmrtia určia až po vykonaní zdravotno-bezpečnostnej pitvy. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

 

Podľa informácií Horskej záchrannej služby muž lyžoval bez prilby. Zostal ležať na svahu so zranením hlavy a viacerými poraneniami tela. Hoci sa mu záchranári snažili pomôcť a okamžite začali s resuscitáciou, v ktorej pokračovali privolaní zdravotníci, lyžiara sa už nepodarilo zachrániť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies