Polícia vyšetruje údajné rasistické prejavy v zápase Carlisle - Everton

NETKY.SK • 1 Február 2016, 13:28 • 2 min
Polícia vyšetruje údajné rasistické prejavy v zápase Carlisle - Everton

CARLISE - Britská polícia vyšetruje údajné rasistické správanie futbalových fanúšikov počas nedeľňajšieho zápasu 4. kola Pohára FA medzi domácim Carlisle a Evertonom (0:3).

slovakia

left justify in out

Bližšie nešpecifikované pokriky adresovali diváci útočníkovi hostí Arounovi Konému po tom, čo reprezentant Pobrežia Slonoviny otvoril skóre už v druhej minúte stretnutia. Rasistické posmešky zazneli aj smerom k jeho spoluhráčovi Stevenovi Pienaarovi, ktorý má takisto tmavú pleť a spoločne s Koném sa radoval zo streleného gólu.

 

Podľa trénera Evertonu Roberta Martineza sa rasistických pokrikov dopustili diváci na starej tribúne Warwick Road End. Ako dodal, oboch hráčov reakcia fanúšikov "ranila". Hlásateľ upozornil divákov na nevhodné správanie sa, ktoré nebude tolerované, rovnaké stanovisko v rovnakom čase vydala aj miestna polícia na svojom twitterovom konte. Tá teraz prosí účastníkov zápasu o pomoc pri identifikácii vinníkov. Informáciu priniesla agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies