Polícia vyšetruje Netanjahua v súvislosti s darmi od podnikateľov

NETKY.SK • 3 Január 2017, 07:08 • 2 min
Polícia vyšetruje Netanjahua v súvislosti s darmi od podnikateľov

JERUZALEM - Izraelská polícia začala dnes vyšetrovanie premiéra Benjamina Netanjahua pre podozrenie z prijímania darov od podnikateľov, čo by bolo v rozpore s jeho postavením verejného činiteľa. Informovali o tom izraelské médiá.

slovakia

left justify in out

Oficiálne vyšetrovanie izraelského premiéra v jeho rezidencii nariadil generálny prokurátor Avichaj Mandelblit na základe množstva dôkazov zhromaždených v rámci predbežného vyšetrovania, uviedol denník Haarec.

 

Podľa iných izraelských médií sa Netanjahuovo vypočúvanie začalo dnes večer miestneho času a viedol ho vysokopostavený policajný dôstojník, pričom s najväčšou pravdepodobnosťou nepôjde o jediný výsluch izraelského premiéra.

 

Pred poslancami svojej vládnucej strany Likud Netanjahu povedal, že tí, ktorí dúfajú v jeho pád "musia ešte s oslavami počkať a neponáhľať sa. Už som to hovoril a poviem to znova: nič nebude, pretože nič nebolo".

 

Denník Haarec a iné izraelské médiá priniesli pred časom informácie, že na základe predbežného vyšetrovania prijal Netanjahu dary v hodnote "státisícov šekelov", ktoré mu mali odovzdať izraelskí aj zahraniční podnikatelia.

 

Netanjahu (67) pôsobí vo funkcii premiéra už štvrté volebné obdobie a ak zostane na čele vlády do konca budúceho roka, stane sa podľa agentúry DPA najdlhšie slúžiacim lídrom židovského štátu v jeho dejinách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies