Polícia vyšetruje dve nešťastia na železniciach v Markušovciach a Košiciach

NETKY.SK • 21 December 2015, 14:28 • 2 min
Polícia vyšetruje dve nešťastia na železniciach v Markušovciach a Košiciach

KOŠICE/MARKUŠOVCE – Polícia v súčasnosti vyšetruje dve zrážky vlaku s dvoma mužmi, ku ktorým došlo na železniciach v obci Markušovce, okres Spišská Nová Ves, a v Košiciach.

slovakia

left justify in out

„Na železničnej stanici v Markušovciach v nedeľu (20.12.) okolo 11. hodiny prichádzajúci vlak zrazil a zranil 62-ročného muža z tejto obce. Podľa vyjadrenia rušňovodiča muža zbadal ležať v strede koľajiska. Ani napriek okamžitému použitiu výstražného zvukového znamenia a rýchločinnej brzdy už zrážke nedokázal zabrániť,“ priblížil prvý z prípadov krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó.

 

Následkom nárazu osobu odhodilo z koľajiska. Zranený muž utrpel ťažké zranenia a previezli ho do nemocnice. Poverený príslušník oddelenia železničnej polície PZ Spišská Nová Ves začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

 

„V ten istý deň krátko pred 5. hodinou došlo v obvode železničnej stanice Košice k zraneniu 49-ročného službukonajúceho výpravcu. Ten po vystúpení z vlaku vstúpil do koľajiska, kde v tom čase prichádzal rušeň. Jeho rušňovodič ani napriek použitiu rýchločinného brzdenia zrážke už nedokázal zabrániť,“ doplnil Szabó. Výpravca v dôsledku nehody utrpel zranenia s obdobím liečenia viac ako tri mesiace. Skutok už vyšetruje odbor železničnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach ako prečin ublíženia na zdraví.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies