Polícia verejne zničila takmer tisíc kíl zhabaného kokaínu

NETKY.SK • 15 Január 2018, 12:56 • 2 min
Polícia verejne zničila takmer tisíc kíl zhabaného kokaínu

KOLOMBO - Na Srí Lanke v pondelok verejne zničili 928 kilogramov kokaínu. Cieľom úradov je odstrašiť pašerákov od využívania ostrova na nezákonnú činnosť.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržala drogu v roku 2016 v hlavnom prístave ostrova. Kokaín bol ukrytý v kontajneri s drevom na lodi, ktorá sa plavila z Ekvádoru do Indie. Hovorca polície Ruwan Gunasekara prezradil, že zakázaná látka nebola určená pre trh na Srí Lanke a doteraz nezadržali žiadneho podozrivého.

Na pondelkovej akcii sa zúčastnil aj prezident Maithripala Sirisena spolu s ďalšími vysokopostavenými úradníkmi. Minister Sagala Rathnayaka povedal, že pašeráci využívajú Srí Lanku len ako "prepravné miesto", no aj tak nejaké drogy môžu preniknúť do krajiny. Verejné zničenie kokaínu, ktoré sa na ostrove konalo po prvý raz, je podľa neho pre kriminálnikov jasnou správou, že Srí Lanka v žiadnom prípade netoleruje obchod s drogami.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies